fbpx

Ventilatie

Om de kwaliteit van de binnenlucht te garanderen, is een goede ventilatie onontbeerlijk. Sterker nog, bij nieuwbouw of grote renovaties is een ventilatiesysteem verplicht! Maar welke is nu passend voor jouw woning?  Met de ventilatie-oplossingen van Erro Heating maak je altijd de juiste keuze!

trans-600x800

Ventilatie

Om de kwaliteit van de binnenlucht te garanderen, is een goede ventilatie essentieel. Sterker nog, bij nieuwbouw of grote renovaties is een ventilatiesysteem verplicht! Maar welke is nu passend voor jouw woning?  Met de ventilatie-oplossingen van Erro Heating maak je altijd de juiste keuze!

Onvoldoende afvoer van vervuilde of vochtige lucht leidt tot vochtproblemen. Hierdoor gaan schimmels en bacteriën zich verspreiden. Dat zorgt voor lichamelijke ongemakken, zoals een droge keel, ademhalingsproblemen en allergieën. Vandaar het belang van een degelijk ventilatiesysteem bij nieuwe en goed geïsoleerde bestaande huizen. Want hoe hoger de isolatiegraad van uw woning, hoe groter de noodzaak aan ventilatie. Vervuilde lucht kan dan niet meer op natuurlijke wijze ontsnappen langs spleten en kieren, zoals bij oudere en minder goed geïsoleerde woningen. Mechanische ventilatiesystemen vervangen de gebruikte binnenlucht automatisch door schone buitenlucht.

Doorheen de jaren van innovatie werken wij steeds met de nieuwste technieken en duurzame producten.

Vandaag wordt vooral beroep gedaan op ventilatiesystemen C en D:                                 

  • Ventilatiesysteem C: Verse lucht wordt naar binnen gezogen via roosters in ramen of muren. De gebruikte binnenlucht wordt mechanisch afgevoerd. De toevoer van verse lucht via roosters gebeurt in de droge ruimtes zoals slaapkamers, living en bureaus.
  • Ventilatiesysteem D: De aanvoer van verse buitenlucht en de afvoer van gebruikte binnenlucht gebeurt via twee ventilatoren. Hier komen dus geen roosters in muren of ramen aan te pas. De verse buitenlucht wordt aangezogen via ventielen.

Het grote voordeel hiervan is dat de buitenlucht eerst op een aangename temperatuur wordt gebracht. Dit gebeurt door een warmtewisselaar vooraleer de buitenlucht de woning binnenkomt. Dat heeft een positief effect op het E-peil van je woning. Er komt namelijk geen koude lucht meer binnen.

Bij Erro Heating kan u zowel terecht voor een C (+) als een D systeem ventilatie. Heb je plannen om te (ver)bouwen? Dan is Erro Heating jouw bouwpartner! Samen kijken we naar een oplossingen op maat voor jouw project.

Van ontwerp, dimensionering tot realisatie geniet je van onze persoonlijke aanpak en jarenlange expertise!