fbpx

Hernieuwbare Energie

“Modern technology requires sustainable ecology​”

Hernieuwbare energie is in deze tijd niet meer weg te denken.

De vooruitstrevende technologieën van hernieuwbare energieën worden geïmplementeerd in woningen van de toekomst. Ze hebben als doel jouw woning duurzaam en ecologisch te verwarmen, koelen en te voorzien van sanitair warm water.

Hernieuwbaar wonen is de toekomst!

Het is een combinatie van goede isolatie, een ventilatie met een minimaal warmteverlies en een energiezuinige verwarming. Zo bekom je een hoog wooncomfort met een lage energiefactuur!

De EPB-norm voor nieuwe huizen wordt constant verscherpt. Onze producten maken gebruik van natuurlijke energiebronnen zoals lucht, bodem en zon. Zo ben je verzekerd van een energiezuinige en duurzame woning.

Het grootste voordeel omtrent hernieuwbare energie, is dat het gevoed wordt door elektriciteit en energie uit de buitenlucht. Als je elektriciteit zelf kan opwekken, ben je minder afhankelijk van het net. Fossiele brandstoffen kan je niet zelf opwekken.

Bestaande woningen worden alsmaar meer gerenoveerd. Niet enkel vanuit esthetisch oogpunt maar ook om de energierekening. Deze willen we verlagen en het binnenklimaat comfort verhogen.

“Are you ready for the renewable green future ?“

Erro Heating heeft hiervoor de geknipte oplossing.  Bij ons vind je een uitgebreid aanbod energiezuinige warmtepompen, warmtepompboilers en zonneboilers.

Hernieuwbare Energie

Een lucht- water warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht. Vervolgens geeft deze af onder de vorm van warm water.

Zo geniet je energie- en milieubewust van het comfort van vloerverwarming, radiatoren of ventilo-convectoren. Zelf als het buiten -20°C is, ben je van warmtecomfort verzekerd!

Hernieuwbare Energie​

Een bodem- water warmtepomp haalt warmte uit de grond en geeft deze af onder de vorm van warm water.

Zo geniet je energie- en milieubewust van het comfort van vloerverwarming, radiatoren of ventiloconvectoren.

Hernieuwbare Energie​

Een warmtepompboiler voor sanitair warm water met geïntegreerde warmtepomp is bijzonder energiezuinig: de warmtepomp haalt energie uit de omgevingslucht.

Deze lucht wordt aangezogen door een ventilator. Hij leidt de lucht vervolgens door een warmtewisselaar met een koelmiddel.

Hernieuwbare Energie​

Een zonne-energiesysteem dient voor de opwarming van het sanitair water. Hoogrendement zonnecollectoren absorberen de warmte uit de zonnestralen.

Het warm water wordt opgeslagen in een speciale isothermische boiler. Het kan niet meer energiezuinig en ecologisch!

Hernieuwbare Energie​

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Et leo duis ut diam quam nulla porttitor. 

trans-600x800

Warmtepompen lucht/water

Een lucht- water warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht. Vervolgens geeft deze af onder de vorm van warm water. Zo geniet je energie- en milieubewust van het comfort van vloerverwarming, radiatoren of ventiloconvectoren. Zelf als het buiten -20°C is, ben je van warmtecomfort verzekerd!

Warmtepompen munten uit in energie-efficiëntie, o.a. omdat ze geen elektrische steunverwarming hebben. Daarom zijn ze zeer geschikt voor nieuwe woningen die aan de EPB-norm moeten voldoen. Door een warmtepomp en vloerverwarming blijft een gemiddelde goed geïsoleerde nieuwbouwwoning onder de EPB-norm. Dat bespaart je extra investeringen in zonnepanelen om de norm te halen.

Met een warmtepomp kan je optioneel ook koelen in de zomer. Dat is één van de voordelen van een warmtepomp tegenover een gas- of mazoutketel. De warmtepomp genereert in dat geval gekoeld water. Vervolgens geeft hij dit af aan het vloerverwarmingscircuit of de dynamische ventilo convectoren.

Naast al deze voordelen zijn er ook tal van premies voor warmtepompen. De mogelijkheid bestaat om deze investering fiscaal af te trekken.

Warmtepompen bodem/water

Een bodem- water warmtepomp haalt warmte uit de grond en geeft deze af onder de vorm van warm water. Zo geniet je energie- en milieubewust van het comfort van vloerverwarming, radiatoren of ventiloconvectoren.

Het voordeel is dat je gedurende het hele jaar door een constante brontemperatuur hebt. Dat zal resulteren in een zeer hoge energie efficiëntie in een geheel stookseizoen.

Een groot pluspunt is dat je met bodem/water warmtepompen natural cooling kunt toepassen. Hierdoor heb je geen compressor koeling nodig, maar kan je rechtstreeks met de bodem je woning koelen. Zo kan je energiezuinig genieten van een aangenaam klimaat.

Je kan hieruit kiezen om met een horizontale captatie of een verticale captatie te werken.

Bodem/water warmtepompen zijn zeer geschikt voor nieuwe woningen die aan de EPB-norm moeten voldoen. Door een warmtepomp en vloerverwarming blijft een gemiddelde goed geïsoleerde nieuwbouwwoning onder de EPB-norm. Dat bespaart je extra investeringen in zonnepanelen om de norm te halen.

Naast al deze voordelen zijn er ook tal van premies voor warmtepompen. De mogelijkheid bestaat om deze investering fiscaal af te trekken.

trans-600x800
trans-600x800

Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler voor sanitair warm water met geïntegreerde warmtepomp is bijzonder energiezuinig: de warmtepomp haalt energie uit de omgevingslucht.

Deze lucht wordt aangezogen door een ventilator. Hij leidt de lucht vervolgens door een warmtewisselaar met een koelmiddel. Daardoor ontstaat een gas dat na compressie tot 85°C opwarmt. Deze warmte wordt door een tweede wisselaar doorgegeven aan het water in de boiler. Met een energie die tot 2/3e uit de lucht onttrokken wordt, kan dat water tot 60°C opgewarmd worden. Tevens kan je een warmtepompboiler ook aansluiten op een zonnecollector.

 

Elektriciteit is nodig om de pomp te laten functioneren en niet om water te verwarmen. Verbranding van fossiele brandstoffen zoals gas of stookolie, komen niet aan te pas.  

 

Een warmtepompboiler levert ruim driemaal meer energie dan hij verbruikt. Bovendien verbruikt het 60 tot 70% minder elektriciteit dan een conventionele boiler.

Naast al deze voordelen zijn er ook tal van premies voor warmtepompen. De mogelijkheid bestaat om deze investering fiscaal af te trekken.

Zonneboilers

Een zonne-energiesysteem dient voor de opwarming van het sanitair water. Hoogrendement zonnecollectoren absorberen de warmte uit de zonnestralen. Het warm water wordt opgeslagen in een speciale isothermische boiler. Het kan niet meer energiezuinig en ecologisch!

Wat is de meest energiezuinige en milieuvriendelijke manier om sanitair water warm te maken? juist, ja! Het thermisch zonnesysteem. Zowel voor nieuwbouw als renovatie. Het systeem omvat vier basiselementen:

  • De zonnecollector
  • De zonneboiler
  • Een regeling met pompgroep en leidingen.
  • Een pomp regelt continu het debiet tussen de collectoren en de boiler.

Wil je ook gratis genieten met energie van de zon? Vraag dan hier vrijblijvend je offerte aan.

trans-600x800
trans-600x800

Brandstofcellen

Innovatieve techniek voor de opwekking van elektriciteit en warmte in één.

De stijgende energieprijzen zorgt ervoor dat de brandstofcel in de één- en tweegezinswoningen steeds meer belangstelling krijgt.  Dat komt omdat het energiezuinig én milieuvriendelijk is! 

Hoe werkt het?

Door middel van een brandstof, in dit geval aardgas, zal de brandstofcel gekraakt worden. 

Een chemische energie zal dan omgezet worden in opwekking van elektriciteit en warmte.  De warmte die bij de stroomproductie ontstaat, wordt gebruikt voor de verwarming en de sanitair waterverwarming. Hierdoor krijgen we een daling van de kosten. Het brandstofcel-verwarmingstoestel dekt de complete warmtebehoefte en de basisbehoefte aan stroom bij een- of tweegezinswoningen.

Daarbij bespaart het tot 40%  op energie ten opzichte van de traditionele gascondensatietechniek. Dankzij deze technologie word je minder afhankelijk van stijgende elektriciteitsprijzen. Bovendien draag je bij tot de bescherming van het milieu, want hiermee kan de CO2-uitstoot tot 50% verminderd worden ten opzichte van de traditionele gascondensatietechniek.

Wil je meewerken aan een milieuvriendelijke wereld?